9 nov. 2011

kabouter familie

Heel langzaam sluipt de kerstsfeer ons huis binnen. En hoewel het buiten nog steeds te warm is voor de tijd van het jaar, is het wel vroeg al donker.
Dus mogen de kaarsjes aan en gaat de verwarming s'avonds toch een graadje hoger .
Dit gezinnetje verhoogt de kerstsfeer ook. Zij slingeren het hele jaar door de kamer, want de kleintjes houden erg van deze kabouter familie.
Levi heeft wel iets aan hun kleding verandert; de vader mocht geen sjaaltje om zijn nek, dat hoorde bij de moeder...(dat begrijp je als je zijn moeder en oma ziet!)

Nu de kerst toch nadert en de kerstballen rage ongekende hoogte bereikt, hebben zij er een taak bij gekregen. Zij mogen de kerstballen drager!
Ik moest Donna uit haar hoofd praten dat zij zelf ook 'echt wel zo'n bal kon breien'!
Maar zij mocht wel een patroontje tekenen op een basispatroon (heel handig, zo kan je je helemaal uitleven in gekke figuurtjes) en die ga ik voor haar breien.

Normaal  brei je met 5 naaldjes, maar er staan wat patroontjes in het boek, die je met 2 naalden moet breien. Heeft iemand die al geprobeerd?

15 opmerkingen:

Lida zei

Wat zien ze er schattig uit deze twee ballendragers, wil nog steeds twee van die lange lijzen maken, maar helaas geen tijd! Brei ze, groetjes
Lida

Phebe and Jane zei

Wat een leuk paartje is dit. En je kerstballen zijn hartstikke leuk. Echt al een kerstig tafereeltje.
Groetjes,
Marian

Wieke van Keulen zei

Schitterend, de poppen met de ballen.Een superleuke foto. En... een dubbelpatroon heb ik al wel gezien, maar nog niet gemaakt, ga ik binnenkort proberen.

Annelies zei

Ik laat deze rage aan me voorbij gaan. De kabouters van Maileg niet. Daar heb ik er ook een paar van in huis.

Guusje, zei

Wat zijn het toch leuke kabouters en wat heb je al mooie kerstballen gemaakt. Ik heb er nog geen een gebreid dus kan ik je er ook niets over vertellen.

Jane in Wales zei

Ze zijn enig, die kabouters. En de gebreide kerstballen ook. Ik ben het helemaal met Levi eens over het sjaaltje.
groetjes
Jane (die ook altijd sjaaltjes draagt)

lheurebleue zei

kerstmis? voor mij nog heel ver weg!
maar ja, als er zo'n leuke kereltjes door je huis buitelen ...
die donna, die heeft de genen van haar oma en haar mamma!

Annemarie zei

Leuke kerstballen! De Maileg kabouters zijn echt geweldig, een prachtig plaatje zo bij elkaar! Sinds kort heb ik ook een kleine maileg. Ik kon hem in de winkel niet weerstaan. Groetjes, Annemarie

Ieke zei

Wat een leuke mannetjes! En die ballen zijn helemaal geweldig...

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een heerlijk stel, elk jaar neem ik mij voor ze ook te maken en ik heb de patronen in huis, maar het komt er gewoon niet van.

Groetjes
Ines

betty prins zei

@Annemarie, de kleine maileg kocht ik in Antwerpen, zo schattig! De grote kocht ik in een speelgoedwinkel die ermee zou stoppen, het waren de laatste!

berthi zei

Voor mij is het nog te vroeg voor de kerst, maar als je van die mooie gebreide kerstballen in huis wilt hebben, moet je op tijd beginnen. En dat heb jij gedaan. Trouwens, door de kerstballen te breien kom je vanzelf in kerststemming!

marcella zei

wat een goed idee, jouw 'ballendragers'. Leuk om de patroontjes van Donna te gebruiken.

Corrie zei

Heerlijk weer die kerstsfeer Betty, ik krijg zin om ook iets neer te zetten. Morgen eerst maar eens Sint Maarten vieren. Wat is je Dear Jane *P*R*A*C*H*T*I*G* geworden, dat moet toch geweldig veel voldoening geven om die zo te zien hangen.

Hermie zei

wat een schattige kanouters en je kerstballen zijn ook erg mooi. Je kunt ze met een rondbreinaald breien, ik heb het al geoefend met dikker sokkengaren, want ik was aan het sokken breien.Ik brei niet uit het boek,maar als ik jou ballen bekijk, dan meerder je als je met de rondbreinaald breit aan het begin van de naald 1 steek, in het midden 2 steken en aan het einde 1 steek. tot je het aantal hebt wat in het boek staat. en dan verder rond breien

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...