8 nov. 2011

geheime liefde

Soms voelt het als een geheime liefde en die weet ik, met al dat quilten aardig te verbergen, maar ik bedoel borduren.

Als ik het op een rijtje zou moet zetten, staat  'werken met lapjes' met stip bovenaan, maar borduren volgt daar gelijk onder. Eigenlijk ben ik vooral een verzamelaar van merklap patronen geworden. Natuurlijk borduur ik ook, maar niet zo veel als ik zou willen. Daardoor is die verzameling ontstaan, want er komen wel regelmatig patronen bij....
Bij Needleprint kocht ik het patroon van Hanah Gilpin. Zij borduurde de merklap in 1800 en bij het patroon krijg je heel veel extra informatie.
Voor mij is het niet het eerste Ackworth patroon dat ik ga borduren. Het begon met het bovenste Quaker lapje, daarna volgde 'a token of love' in 2009.
En nu dan Hanah Gilpin's lap, ik ben er heel voorzichtig aan begonnen. Het zijn weer andere patroontjes en er zijn prachtige letters doorheen geweven. Over de kleur zat ik nog even te puzzelen, geen rood deze keer, maar wel iets sprekender dan op het origineel (w.v.) 

14 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Toch vind ik het origineel wel wat hebben, het ziet er zo verstild uit.

Groetjes
Ines

Annelies zei

Ja, ook ik zou niet zonder borduren kunnen. Met name op vakantie vind ik het heerlijk. Veel plezier !

lheurebleue zei

wat een mooie Geheime Liefdes - die door internet iets van hun geheim verliezen ;)

Phebe and Jane zei

Borduren is eigenlijk mijn eerste liefde op handwerkgebied. Maar de laatste tijd heeft het werken met lapjes weer de overhand. Ik vind je Ackworth lappen prachtig. Van de bovenste heb ik ook nog het patroon liggen.
Heb je DJ al gesandwiched?
Groetjes,
Marian

betty prins zei

@Marian, nee, ik moet nog moed verzamelen, zij hangt nog steeds mooi te wezen aan de muur!

Lida zei

Wat een schitterende lappen heb je gemaakt en al ben ik net als jij een echte lapjeskat het borduren er tussendoor geeft weer een heel andere voldoening! Veel plezier met Hannah! Groetjes
Lida

Wieke van Keulen zei

Betty, wat ontzettend mooi allemaal. Dit zijn echt meesterstukken. Jouw blog lezen is voor mij een goed begin van de dag! Dank.

Supergoof zei

Ik snap je helemaal, ik heb dat ook, en vooral die merklapjes, stoplapjes,... die zijn zo mooi,... en als ik 't dan weer bij jou zie, en bij Marcella en Annelies,...
;o)

Marjan zei

Heerlijk ook, hè, borduren... (is mij met de paplepel ingegeven; gaat nooit meer over...) Wat maak je prachtige ontwerpen!

Willy zei

Ja, mooi zijn ze en het zijn zulke leuke patroontjes om aan te werken.

Diana zei

Ik vind het borduurwerk erg mooi maar verkies zelf toch quilten en daarna haken. Bij borduren ben ik zo vaak aan het tellen en dan weer bang dat het niet uitkomt. Borduurwerkjes waarbij je met steelsteekjes moet opvullen etc. vind ik weer wel leuk omdat ik dan niet steeds hoef te tellen.
Gek is die combinatie van borduren en quilten allerminst, is de Phebe van Di Ford zelfs niet in oorsprong een mooie merklap? Ik meen ergens zoiets eens gelezen te hebben.

berthi zei

Na de lezing van Erica Uten over de Ackworth merklappen ben ik ze nog meer gaan waarderen. Ze zijn prachtig geworden, Betty!

marcella zei

oh schande, ik denk dat ik het patroon van Gilpin ook heb, maar weet het niet eens zeker...Zin in een Salletje ná de Vierlande ?

betty prins zei

@Marcella, ja meis, te veel 'spullen'...
Zo'n Salletje is wel een idee, hoewel ik wel al voorzichtig begonnen ben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...