14 okt. 2011

op de heuvel

Terwijl jullie dit lezen, ben ik hier. Als ik voor onze deur naar links kijk, zie ik het dorpje Montigny les Cherlieu.  Het ligt in een dal, ons dorp ligt 360 (zoiets) meter hoog. Een mooi uitzicht dus voor ons! In dat dorpje is nog een bakkerswinkeltje, dat ook dienst doet als kruidenier. Soms rij ik rond 9 uur richting Montigny om verse croissantjes halen. Maar meestal wacht ik tot de bakker rond 10.30 langs ons huis komt, luid claxonnerend. Ik hoef alleen de voordeur open te doen, zelfs als ik nog in mijn slobberbroek loop, de bakker kijkt nergens van op!
Als ik naar rechts kijk, de heuvel omhoog, zie ik dit huis. Het heeft een kruis op zijn gevel en wat jullie niet zien, is de binnenplaats. Daar staan de hele zomer mega grote oleanders in potten. Omdat het huis tegen een 'berg' gebouwd is, is er een heel steile trap op die binnenplaats. Daar lopen regelmatig de schapen over naar beneden, om naar een andere wei gebracht te worden. Een heel vreemd gezicht, schapen die de trap nemen..
Voor het huis is één van de vele waterplaatsen. Er zijn nog steeds oude vrouwen in ons dorp, die daar hun wasje doen. Het water is zelfs drinkbaar, het schijnt heel goed te zijn en in de reservoirs zwemmen de goudvissen of grote hoeveelheden kikkervisjes. De speelplaats voor Levi, die vind die kikkervisjes prachtig!
Okay, dan weten jullie waar ik ben!

12 opmerkingen:

Annelies zei

Geniet ! Dat is alles wat ik na deze mooie plaatjes kan zeggen.

Dorothé zei

Net als Annelies zeg ik: Geniet!

Phebe and Jane zei

Wauw, wat ben jij op een prachtige plek. Heerlijk voor je dat jullie daar nog weer een weekje zitten. Geniet maar lekker van jullie verblijf daar, en van de croissantjes.
Groetjes,
Marian

marcella zei

een prachtige plek heb je uitgezocht. Heel veel plezier en geniet van de laatste restjes zon..

Guusje, zei

O wat heerlijk dat je daar bent. Wat een prachtig uitzicht hebben jullie daar.

GRANNY'S HOUSE zei

Frankrijk.........zucht.....wat is het daar toch mooi.

Groetjes
Ines

Marjan zei

Schitterend, Betty! Heerlijk om daar te zijn met deze prachtige herfstdagen... Geniet ervan!

Willy zei

Een fijne tijd in jullie Franse huis.
Groetjes

Gerda zei

We hebben je wel gemist gisteren bij Di..maar ik kan me voorstellen dat je het heel erg naar je zin hebt waar je nu vertoefd....Wat een prachtige plek!!!!!!!
Fijne dag(en)

@nke zei

Bofferd, Je hebt toch wel wat hexjes mee?

À bientôt!

Marijke zei

Wat klinkt dat allemaal heerlijk Betty! Ik ben zelf ook helemaal gek van Frankrijk en krijg een beetje heimwee bij het lezen van jouw blogje. Ik mag in december weer. Fijne vakantie! Groetjes van Marijke

lheurebleue zei

als dat niet leven als god in frankrijk is ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...