30 okt. 2011

mijn saartje....

Eigenlijk zou dit logje ook ..werkboek 4......kunnen zijn, maar dat is veel te oneerbiedig voor mijn eigen Sarah Morrell.
Vorig jaar april kocht ik het patroon en terwijl er genoeg andere dingen lagen die afgemaakt moesten worden, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen.

De zomer van 2010 was helemaal Saartjes zomer. Blok na blok rolde uit mijn handen, vooral de gepatchte, de applicatie of broderie persé blokken, daar deed ik wat langer over.

Die bleven ook als laatste over en na een jaar moeten er nog steeds een paar gemaakt worden.
Alle blokken hangen op een muur op mijn atelier en nu ik daar weer regelmatig ben, kan ik mijn ogen er niet van afhouden.
Ik weet wel dat deze quilt geen haast heeft, maar een keertje moet zij toch af zijn!

Eén van de excuses was dat ik niet helemaal de juiste stofjes had voor de broderie persé, maar dat gaat niet meer op.
Van een vriendin kreeg ik een lapje, dat exact het zelfde is als op het voorbeeld. Het past prachtig tussen de andere blokken...
Ik heb (geprobeerd) een fotoalbumpje te maken van de blokken die af zijn, ben erg benieuwd of het werkt! Niet dus, maar hier kan je ze wel zien!!!!

En voor de DJ liefhebbers....nog 8 punten te gaan....., zou ik het halen voor onze volgende update???

14 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Dat wordt een kunstwerk! Woh! Ik heb ook al je foto's bekeken. Wat ben je al ver! En wat een werk, vooral blok 46 en 48. Als ik er 3 zou mogen uitkiezen, vind ik blok 15, 55 en Saartje het mooist. Moet je er nog veel?

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een schoonheid gaat het worden, ik zat vorig jaar al te kwijlen bij die van Goof, maar voorlopig mag ik niets meer beginnen van mijzelf ;-)

GFroetjes
Ines

Dorothé zei

Als beginnend patchworkpersoon zit ik te kwijlen bij al die mooie blokken. Maar ik kan me voorstellen dat doorgewinterde quiltsters er ook sprakeloos van worden. PRACHTIG!

Annelies zei

Bij het eerste blok denk ik meteen: bekend lapje ! Wat een mooi broderie perse blok en wat een wat een schitterende stof die je hebt gehad.

Guusje, zei

Wat een mooi Sara blok en wat een prachtige stof heb je gekregen. Die is er geweldig mooi bij. Ik ga voor je duimen wie weet helpt het om de laatste 8 af te krijgen. Ik heb mijn DJ boek en mand in de kamer gezet dus dat wordt de komende tijd mijn hoofdproject.

Lida zei

Schitterend, je gebruikt prachtige stoffen en dat is inderdaad een perfect plaatje! Succes met de punten, groetjes
Lida

lheurebleue zei

wow! wat is saartje mooi tot in haar onderdelen: stuk voor stuk kunstwerkjes!

Balsemien zei

Prachtige blokken heb je gemaakt, knap al die verschillende technieken. Nog weer even bij je Antieke gekeken, wat mooi en dat kleurgebruik is super!

Annie zei

Ik heb net even je lijst met blokken bekeken en wat zijn ze mooi schitterend en heel varierend al die verschillende technieken.

Groetjes Annie

Marjan zei

Prachtig mooie blokken, Betty! Fantastisch om naar te kijken...

marcella zei

wow, wat een beauty! Prachtig Betty, een super quilt!

Auckje van der Leij zei

Wat wordt dit een subliem mooie quilt! Vol bewondering heb ik naar de foto's gekeken. Bij bijvoorbeeld blok 48, al die rode en witte vierkantjes, zijn dat nu allemaal losse vierkantjes aan elkaar gezet? Mag je dat eventueel ook vlechten of speel je dan vals? Fantastisch mooi!
Auckje van der Leij

Marijke zei

Wat een mooi lapje heb je van je vriendin gekregen. Ik heb je blokken bekeken en ben heel benieuwd hoe het geheel er uit gaat zien maar mooi wordt het zeker! Groetjes van Marijke

betty prins zei

@Auckje, ja dat zijn allemaal blokjes van 1 cm (zoiets tenminste.) Volgens mij mag je er alles mee doen, tenslotte is het je eigen quilt. Zoals mijn Islay blokje!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...