Pagina's

27 mei 2013

pijnlijke toppen...

Ja, die regen...., voor mij een goeie reden om lekker door te werken aan de bloemetjes. Niets zo verslavend dan een beetje knippen, plakken en aan elkaar naaien.
Het is een feestje om de kleuren uit te zoeken, een rijtje lichte, een rijtje kleur...en dan 2 meter lang.
Het aan elkaar zetten van die rijen is het lastigste, eigenlijk een naar werkje!
Vingers die doorgeprikt worden (waar is dan die stomme vingerhoed ook..) en nee, geen bloed aan de hexjes, maar wel erg pijnlijke toppen!
Dus een werkje ernaast, voor de afleiding is wel zo prettig. Laten dat toevallig ook hexjes zijn, die kleintjes (de helft zo groot als die daar boven), waar er nog heel veel van bij moeten komen...
De inspiratie komt van buiten, waar de clematis een waterval van bloemen door de hibiscus vlecht. En dat ziet er prachtig uit, ondanks al die regen...

10 mei 2013

over lapjes en l.v.

Vlak voor wij richting Franse huis vertrokken, viel er een dikke enveloppe in de bus! Van een heel lieve vriendin, die nog wat 'antiekerige' lapjes had die ik wel kon gebruiken voor mijn mini hexjes quilt in wording...juist ja die met de 16.000 hexjes erin!
Fantastisch toch, wat een lapjes engel, ik was er zo blij mee! Gelukkig kon ik haar in Nantes bedanken voor al het moois en laten zien hoe ver ik al gevorderd was. Jullie moeten nog even wachten, want ik vergat er een foto van te maken...
Op de expositie in Nantes heb ik natuurlijk zelf ook lapjes gekocht, mijn allermooiste is wel dit nieuwe ontwerp van Mary Koval: Gabrielle (Windham). De hele serie stoffen komt pas rond augustus in de winkels, maar Mary had deze en de blauwe versie (die ik er gratis bij kreeg..) hiervan bij zich. Zo mooi van kleur en met hele mooie vogeltjes er op.
Het was zo leuk om met haar te praten over de nieuwe stoffen en dan al die prachtige antieke quilts die zij bij zich had!
Terug in ons Franse huis kon ik het niet laten er een stukje vanaf te knippen voor 'iets anders', een probeersel dat ondertussen aardig vaste vormen aan gaat nemen.
Dat er in Parijs ook een lapjes engel woont, wisten jullie misschien nog niet, maar naar Nantes had zij voor mij een heel pakket zwarte en blauwe stoffen mee genomen. Het zijn restanten van (franse) schorten, Will wist dat ik iets met donkere kleuren wil gaan maken, daarom deze gift!
Ik voel mij zo verwend met al die lieve vriendinnen, die meedenken met mijn quiltplannen, een kus voor jullie allebei en voor Mary!!

8 mei 2013

bloemenslingers....

De antieke hexagone quilt van Dorry vond ik zo mooi, dat ik in Rijswijk het patroon ervan kocht. En wat is een beter werkje in je vakantie dan hexjes maken, heel veel hexjes.....
En terwijl Donna haar slingers van bloemen aan elkaar reeg, maakte ik slingers van de hexjes.
Ik volg het patroon van Dorry niet helemaal, na even dubben, ben ik voor mijn favoriete kleuren gegaan (ik had in Rijswijk al erg mooie stofjes voor gekocht) een beetje oud roze met uitschieters naar rood en licht oranje en zelfs een beetje geel....
Er is nog een verschil met de antieke: vol enthousiasme begon ik mijn slingers aan elkaar te naaien en ineens zag ik dat er eigenlijk meer 'wit' op het voorbeeld was verwerkt! Uithalen vond ik geen goed idee (de kartonnetjes waren er al uit gehaald), dus blijft het zo!!

De quilt wordt ongeveer 2 meter breed en de lichte en donkerder bloemen wisselen elkaar af.
Het middenstuk zal ook iets anders worden, ik heb wilde plannen, maar voorlopig ben ik nog even zoet met de bloemenslingers....  


7 mei 2013

even hier....

Gisteravond weer voor een paar dagen terug gekomen naar hier.
De reden was treurig, wij moesten vandaag afscheid nemen van een lieve vriendin. Onderweg naar huis, kwamen al de herinneringen boven van onze lange vriendschap. Die begon doordat wij in hetzelfde huis woonden, met een vaak dronken huisbaas...en erg veel lol!
De weken in ons franse dorp waren heerlijk, ik heb nog lang nagenoten van Nantes. Het boek van Di Ford steeds opnieuw gelezen en haar quilts bewonderd. En mij voorgenomen nu echt die 2 waar ik aan begonnen ben, af te maken!!
Wat niet verhinderde dat ik flink aan iets anders heb gewerkt, tenslotte liggen alle onderdelen van de Sarah M. en Phebe nog in Overschie. Die ga ik deze dagen ophalen, ik verlang naar mijn quilts en alle W.I.P's die daar ook lagen.
Heerlijk alles weer thuis en dan is het wachten op mijn Jane, die hopelijk nog bij Joes in Amsterdam is.
In Nantes heb ik veel detail foto's gemaakt ook van Phebe's quiltwerk.
Wat zag dat er toch mooi uit (hoewel machinaal gedaan). Al die foto's staat nu lekker groot op mijn pc, zodat ik er inspiratie uit kan putten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...