28 okt. 2013

bandjes en kantjes...

Ik kom net van het atelier, er moest  (weer eens..) flink opgeruimd worden en geloof het of niet: er zijn 30 paar schoenen gesorteerd: voor kringloop of de kledingcontainer... Het waren schoenen die ik kocht voor bij de toneelkleding die ik maakte en de meeste lagen al meer dan 10 jaar in een doos!!
 Maar waar ik eigenlijk voor kwam was om foto's te maken. Ik kreeg van de week via een vriendin een pakje met de prachtigste kantjes. Een aantal zijn er met de hand gemaakt, gehaakt of gekantklost. Zelf heb ik daar niet zo veel verstand van, maar ik begreep dat je aan het uiteinde van een rand kan zien of het met de hand of machinaal gemaakt is.
Maar hoe het precies zit.., ik hoop dat iemand dit mij kan uitleggen!
Van een paar heb ik foto's gemaakt, zoals dit gehaakte bandje. Het is met heel dun garen gehaakt aan een katoenen bandje.
En deze bandjes zijn zo leuk en volgens mij ook flink oud. Ik kan ze goed gebruiken voor mijn 'oudgoed' quilt. Want eerlijk is eerlijk, ik moet mijzelf echt weer oppeppen om daar aan verder te gaan!
Ter herinnering één van de laatste foto's..

16 opmerkingen:

Marjan zei

En hij wordt zo prachtig... Echt heel bijzonder hoor, dit oud goed-project! Die schattige kantjes en bandjes gaan je vast weer een heel nieuwe "boost" geven!

Nardy Beltman zei

Mooie kantjes en wat leuk om ze in een quilt te verwerken!

Phebe and Jane zei

Mooie kantjes! Ik heb er ook een aantal, want mijn moeder heeft gekantklost. Een prachtige maar tijdrovende hobby! Nog erger dan quilten.
Ik volg je oud-goed project met veel plezier!
Groetjes
Marian

Annelies zei

Dat past er prima bij. Veel plezier.

Monica zei

Oh, wat ben jij een bofkont met al die mooie kantjes, en 'oud goed' oef... moet ik nog even laten rusten, eerst een paar andere dingetjes afmaken.

Anoniem zei

Mooi hoor al die bandjes en kantjes. En je quilt wordt ook mooi. Groetjes Wilma

lheurebleue zei

mooie bandjes - en leuk te fantaseren wat je ermee kan doen.
goed dat je je oud goed quilt weer even opduikt. ben zo benieuwd hoe die verder zal evolueren.

Kleine Vingers zei

Prachtig zo'n verzameling bandjes...
Daar is vast iets moois mee te maken.
Groetjes

Lida zei

Nu je hebt dus letterlijk en figuurlijk de bezem erdoor gehaald en als het weer inspiratie geeft! Die mooie kantjes en bandjes zullen perfect in je oud goed passen! Veel plezier met je steekjes,
Lida

Evelyne zei

Prachtige bandjes en kantjes voor je oud goed quilt!
Super wordt die ook!!

Groetjes, Evelyne

Guusje, zei

Wat een mooie kantjes en bandjes. Ja als goed kijkt kun je zeker zien of het hand of machinaal is gemaakt. Je oud goed quilt wordt prachtig ook ik hoop daar ooit mee aan de slag te gaan.

Sabine.v zei

Kloskant bestaat uit enkel twee basisslagen nl. kruisen (linkerklos over rechterklos) wringen (rechterklos over linkerklos)Dit kan je zien aan het draadverloop in je kantje. En ja, het is dus een echte kloskant die je daarnet toonde. Dat kun je vaak zien aan de kleine foutjes zoals verkeerd wringen of kruisen. Kloskant vind ik echte kunst, maar is een tijdrovende hobby. Bij mij blijft het gewoon een vorm van kennis opdoen en niet presteren. Veel plezier ermee.

betty prins zei

@Sabine, bedankt voor de uitleg, ik dacht al wel dat het handwerk was, gezien de kleine 'foutjes' die er in zitten. Wat een werk zal dit geweest zijn om te maken, het is een brede rand en zeker 80 cm lang!

jolanda zei

Wat zijn die kantjes mooi! Wat zullen ze prachtig staan bij je oudgoed quilt.

josé zei

Wat zie ik weer veel moois voorbij komen. Dit is wel aan jou besteed. Geniet er van. En zullen super passen tussen jou lapjes en kantjes van oud goed.

Fijn weekend lieve groetjes José

Balsemien zei

Werkelijk prachtig Betty! Het mooie rozenstofje achter de kantjes is ook erg mooi! Ik weet niet hoe je het verschil kunt zien...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...