25 apr. 2013

Nantes

Ik ben mijn Jane achterna gereisd en hier in Nantes hangen er maar liefst 110 Jane's!!
Wat een feest, al die quilts hangend in een hoge ruimte, 2 aan 2 boven elkaar en allemaal zo bijzonder!
Vanochtend rond 9.30 stonden wij al in de rij om binnen te komen en zelfs dat was leuk, allerlei gesprekken in het Frans en Engels met mede fanatieke quilters!
En daar hing mijn rood witte Jane dan! Heel bijzonder om iets waar je zo lang aan gewerkt hebt te zien hangen en allerlei mensen die er foto's van maakten. Heel veel lof werd over mij uitgestrooid en ik moest veel vragen beantwoorden. Een franse groepje dames was zo enthousiast, die wilden er gelijk aan beginnen!!
Ja, als je eenmaal valt voor Jane, dan steek je anderen ook aan, dat bleek maar, later kwam ik ze tegen met het boek stralend in hun handen!
Er was zoveel moois nog te zien op alle speciale expositie's. De quilt van Brigitte Gilpin, van Di Ford, van Petra Prins en nog heel veel meer natuurlijk.
Ik heb net 99 foto's op mijn laptop geladen, veel detailfoto's want als je zo'n pracht exemplaar van dichtbij kan bewonderen, wil ik tenminste precies weten hoe het een en ander gedaan is...
Helemaal doodmoe, lig ik op mijn hotelkamer nog na te sudderen van deze dag...
(wordt vervolgd)


10 opmerkingen:

Annelies zei

Wat zul je het naar je zin hebben !!
Je Jane hangt prachtig.

Lida zei

Wat gaaf om je eigen Jane daar te zien pronken tussen al die andere! Nu hij hangt schitterend en maak maar veel foto´s kunnen wij meegenieten!
Fijne dag
Lida

sylvia zei

heb ik meteen antwoord op mijn vraag: hoeveel Jane's hangen er!! 110, wat een feest moet dat zijn! Ik schuim alle blogs af van Nante gangers en smul van de verhalen!
Na de show van Supergoof in Sneek kriebelde Jane al ( ben ooit al begonnen) maar nu.....ben ik haast niet meer te houden! Heb zin om alles op te ruimen en aan een Jane te beginnen. Opnieuw, want de blokken die ik al heb, een stuk of 40 zijn mijn kleuren niet meer en duidelijk door een beginnende patchster gedaan: ook niet erg, maar toch!!
Hele fijne dag vandaag!!!
Groetjes, Sylvia
ps jullie komen met volle hoofden en dikke voeten weer thuis, denk ik.........;)

Mon jardin en ik zei

Wat super om je eigen ,prachtige Jane daar te zien hangen. Ik kan me voorstellen hoe je genoten hebt. En wat een berg ideeen om weer met een volgend project aan de gang te gaan. Ben benieuwd naar je vervolg.
Anje

betty prins zei

Dat lijkt mij een heel goed idee! Beginnen gewoon (en trek er een paar jaar voor uit) en in je eigen kleuren, dan komt zij echt af!! Vandaag een nieuwe dag, gelukkig niet zo warm als voorgaande dagen, met veel inspiratie!

betty prins zei

Dat lijkt mij een heel goed idee! Beginnen gewoon (en trek er een paar jaar voor uit) en in je eigen kleuren, dan komt zij echt af!! Vandaag een nieuwe dag, gelukkig niet zo warm als voorgaande dagen, met veel inspiratie!

@nke zei

Veel plezier vandaag. Ga je tussendoor telkens even polshoogte nemen bij je Janekind? Lijkt me heerlijk om stilletjes de reacties te horen. Geniet er maar lekker van, wij wachten geduldig de foto's af.
Enne, over inspiratie gesproken, ik ben weer druk aan het quilten aan mijn exemplaar....., dus

Quiltgroetjes *+*

klaasje meijer zei

het lijkt mijn quilt wel die er achter hangt. graag zou ik er bij zijn en willen zien hoe hij hangt.
veel plezier nog. Klaasje

Phebe and Jane zei

Wat hangt je quilt daar prachtig! Heel veel plezier nog daar in Nantes.
Groetjes,
Marian

jean zei

What a lovely post, especially for we quilters on the other side of the world that can't make it to Nantes. Thank You.
Can I please point out to you the quilt that you suggest is Brigitte Giblin's is in fact another wonderful quilt teacher , her name is Margaret Sampson -George. I think this lovely quilt will feature in Quiltmania in September. I know they look similar and they are both fantastic quilters and tutors from downunder in Australia.
I look forward to further posts and the wonderful eye catching quilts on display.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...