11 dec. 2012

Overschie bij kaarslicht

Wat een heerlijke gezellige tijd van het jaar is dit toch! Ik zie overal mensen sjouwen met kerstbomen. Het is zo'n mooi gezicht, al die voorbereidingen voor de komende kerst. En overal lees je van kerstmarkten, die worden gehouden. Wij (Monica en ik) hebben wel eens eerder op een kerstmarkt gestaan, dus toen het museum Oud Overschie vroeg of wij mee wilden doen, waren wij gelijk enthousiast.
Vrijdag is het zover, het 'dorp' Overschie (onder de rook van Rotterdam) is dan in totale kerstsfeer, overal lichtjes, een prachtige oude kerk met een boom uit 1901 en daar omheen 60 kramen. Er wordt gezongen en toneel gespeeld, er is een wensboom, glühwein en oliebollen!!! En tussen dit oud Hollandse tafereel kun je ons vinden, met harten, huisjes, tassen, sneeuwpoppen, engeltjes en nog veel meer........
Dus stel dat je in de buurt woont: vrijdagavond van 18.00-21.00 uur in en rond de Overschiese Dorpstraat kom je helemaal in kerstsfeer!

17 opmerkingen:

Lupineke zei

Oh, wat leuk zeg! Jammer dat ik ietsje uit de buurt woon, anders had ik zeker langsgekomen! Ik wens jullie heel veel plezier en kerstsfeer!!

Evelyne zei

Och, wat jammer ik ben net weer terug in Frankrijk, was van de week nog in Rotterdam.
Ik graag een kijkje willen nemen!
heel veel succes samen!

Lieve groetjes, Evelyne

Grit zei

Das sieht so wunderschön aus. Ganz niedliche Motive.
Liebe Grüße Grit

Tammy zei

Beautiful quilt. Is there a pattern or your own design?

Tilly zei

Wat leuk! Veel plezier toegewenst.
groetjes

Phebe and Jane zei

LEUK! Jammer dat het voor mij zo ver weg is, anders kwam ik zeker.
Groetjes,
Marian

Annelies zei

Ik wou dat ik in de buurt woonde. Veel plezier.

Gonny zei

Wat is dat lang geleden dat ik opeens het woord Overschie zie staan. Tig jaar geleden geboren op de Oost-Sidelinge langs rijksweg 13.....
Ook al tig jaar daar niet meer wonend en helaas ook niet in de buurt anders was ik zeker jeugd herinneringen op gaan doen. Hééél veel succes en plezier die dag en doe ze er de groetjes van mij.........
(Namen van klasgenoten die in me opkomen: Silvia, Odette en haar nichtje Wilma dacht ik, Ria, Henneke en dacht dat haar zus Marjo hete. Buurmeisjes: Bebbie, Hennie....)

Joke zei

Leuke spulletjes nemen jullie mee.
Veel plezier en succes ermee!

lia zei

Heel veel plezier,jammer dat ik zondag bij mijn broer in Rotterdam Noord ben anders was ik zeker komen kijken.Lijk me heel gezellig.
Groetjes Lia

betty prins zei

@Lia, in Noord is toch ook een heel leuke kerstmarkt??
@Gonny, wat superleuk al die jeugdherinneringen. Ik zal ze de groeten van je doen en hoewel ik geen Overschiese ben, vind ik het geheel onverwachts, een sfeervol dorp/stadje.

mieke zei

Leuk, succes en veel plezier.

Mon jardin en ik zei

Ik woon in de buurt men ben al geboekt op vrijdag. Jammer,jammer.
Veel succes.
Anje

Guusje, zei

O wat een mooie foto's en wat lijkt me het gezellig bij jullie, helaas net iets tever weg voor mij anders wist ik het wel.

Isabelle in dromenland zei

wat een gezellige kerstquilt !!! super mooi !!!

josé zei

Net terug van een weekje weg.
Veel succes samen, Je vind een goede tip voor Engel bij mij.

José

lheurebleue zei

't is al genieten met die mooie quiltkersttafereeltjes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...