19 jan. 2012

Oudgoed (12)

In december had ik helemaal geen tijd om iets aan het 'oudgoed project' te doen. Het was een veel te drukke maand voor zoiets. Gelukkig lukte het deze week wel.
Als eerste zijn er twee bladzijden voor het boekje bij gekomen. Je ziet hier de verlovings foto van mijn oma en opa, het is 1919, zij is 17 jaar en erg gelukkig met mijn opa.
In het boekje komen ook stukjes 'oudgoed', de eerste bladzijde hiervoor is gemaakt. Het is een stukje dat ik in Frankrijk op een brocante kocht. Waarvoor het gebruikt is, weet ik niet, misschien als manchet van een mannenhemd? Even een detailfoto, misschien dat zij weet welke techniek er gebruikt is voor dit oude stukje linnengoed.....
De quilt (in wording) heb ik op restjes rozenstof (van Jane's achterkant) gelegd. De stof past helemaal bij dit oudlinnengoed quiltje. In de laatste Quiltmania stond een mooi artikel van An Moonen over deze oud Hollandse stoffen met de rode bloemen. Het werd als beddegoed gebruikt, voor slopen en als overtrek voor doorgestikte dekens. 
Wil je het hele verhaal van mijn 'Oudgoed', in de rechterkolom, bij labels, vind je de 11 voorgaande logjes.
Kijk ook even bij Marcella, Monica en Joke, zij zijn ook bezig met Oud(linnen)goed.

20 opmerkingen:

Ines Draijer zei

Wat een mooi paar en wat leuk dat je dit zo verwerkt.
Je oud goed is en blijft ontzettend mooi.

Groetjes
Ines

Lida zei

Wat wordt het toch een schitterend geheel en die losse manchetten werden ook door dames gedragen, vooral in Noord Europa.
Ik vind het een prachtige aanvulling! Ook de mooie foto's in het boekje maken het weer een heel speciaal en bijzonder project! Groetjes
lida

Elisabeth zei

Prachtig boekje en de quilt in wording ook....zo leuk om mijn naam hierin te zien. Groetjes Elisabeth

Wieke van Keulen zei

Prachtig Betty, wat een mooie combinaties en wat een mooie herinneringen draag jij zo bij je.

marcella zei

het boekje wil ik graag nog eens beter bekijken ( in real life bedoel ik :) Het fragmentje is sneewerk, er zitten kruisjes in, dus ik vermoed dat het een fragmentje is van iemand die katholiek was. Dat is ook niet zo gek in Frankrijk waar velen katholiek zijn. Het is goed mogelijk dat het een manchet is geweest

quilting Jeannet zei

Wat een leuk project is dit! ik heb nog veel oud goed van mijn moeder van de lagere school, stoplapjes, knoopsgatenlapjes etc.is dat nou zonde om iets mee te doen of niet? Dilemma.

ria vogelzang zei

Dat wordt heel erg mooi! Lijkt me fantastisch om zoiets moois te maken, vol herinneringen.

sylvia zei

heel erg mooi en wat een geluk dat je dit oud goed nog hebt!
En je achterkant van je quilt is prachtig!

betty prins zei

@Marcella, dank voor de uitleg. Ik vermoedde wel zoiets, had al boeken van Markerhandwerk erbij gehaald, maar blijkbaar werd deze techniek ook over de grenzen gebruikt.
@Jeannet, het is heel leuk om met 'die oude schatten' iets te doen!

Dorothé zei

Zelf loop ik ook altijd op brocantes te snuffelen met in het achterhoofd het artikel over de collectie van Sanny de Zoete in Quiltnieuws nr. 107. Maar net als Jeannet durf ik er niet zo goed de schaar in te zetten. Maar zo'n boek waar jij nu mee bezig bent vind ik prachtig.

Annemieke zei

Bij mij ook twijfels om oud spul kleiner te maken. Ik vind het echter bij jou erg mooi. Gebruik je de echte foto's in dat boekje of kopieer je ze eerst? Ik heb ook gedacht om oude foto's op stof af te drukken en ze dan in zo'n quilt te gebruiken. Met nieuwe deed ik dat al eens. Ik weet alleen niet of dat lang goed blijft, weet jij dat?
Groetjes
Annemieke

Monica zei

Oh, oeps, help, Hélemaal de datum vergeten, terwijl ik nu precies wist wat ik zou gaan doen, enfin er komen meerdere dagen. Wat wordt het bij jou een schitterend project! mag je trots op zijn

betty prins zei

@Annemieke, ik heb de foto's opnieuw laten afdrukken, ik probeerde dat eerst zelf, maar die inkt gaf af. Ik naai de foto's op het linnen met mijn naaimachine. Ik heb geen ervaring met foto's op stof drukken, maar dat kan misschien ook heel mooi zijn.

Inge zei

Wat een geweldig idee en wat wordt dit ontzettend mooi!

Ritainquiltland zei

Wat een leuk idee en wat ziet dat er schitterend uit.

Guusje, zei

Wouw wat wordt dit een prachtige oud goed quilt. En het boekje erbij ook al zo mooi wat ontzettend leuk ook dat je al die foto's nog hebt. Ik vind beide heel bijzonder. Ben zelf ook bezig met het bedenken van een oud goed quilt met hierin de initialen van mijn oma, mam en mezelf. Het is erg leuk om te doen.

Hilde zei

Een enig idee om foto's en oud goed te combineren. Zo'n boek wordt een echt familiestuk.

lheurebleue zei

wat is dit toch weer een verrukking voor het oog. mooi die toil de jouy-met-koppletje naast die heerlijke foto met je jonge grootouders!

Willy zei

Wat leuk dat je gelijktijdig het boekje maakt, het is een heel bijzonder project. Mooie foto's en stofjes die je er nu in verwerkt.
Het oudgoed quiltje krijgt ook al prachtig vorm.

Balsemien zei

Prachtig wordt het Betty!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...