1 nov. 2013

zo'n week was het..

De hele week rommel ik een beetje door het huis, beetje grieperig en hoestend. Slecht slapen als gevolg, dus overdag komt er weinig uit mijn handen. Toch ben ik wel ergens mee bezig geweest:
Er is een klein quiltje gemaakt, heel eenvoudig met de naaimachine. Ook met de machine doorgestikt, alleen de gekleurde blokjes zijn met de hand doorgequilt.
En, hangend op de bank, heb ik mij laten verleiden door een haakpatroontje. Het komt uit een boek van Arne en Carlos: Breien de bloemetjes buiten. Zo'n heerlijk boek, het roept zomerse herinneringen op...
Verder zijn er wat bloemen op een lapje genaaid. Om weer wat vaardigheid te krijgen met de 'broderie perse'.
En met een verstopt hoofd, is bladeren in mijn nieuwe boek van Kate Davies een heerlijke afleiding. Ik ben helemaal weg van deze muts, moet alleen de juiste wol nog zien te vinden!
Zo en nu ga ik een kop thee zetten met een flinke schep honing voor mijn rauwe keel...,

13 opmerkingen:

Monica zei

Een schattig quiltje is dit. Alhoewel breien en haken op het ogenblik 'niet mijn ding' is zien die patroontjes er ontzettend leuk uit. Knap maar snel weer op hoor!

Rennie zei

Ondanks dat je je niet in je hum voelt heb je toch een heel leuk quiltje gemaakt. Die muts is echt het einde. Wil je a.u.b. noteren dat mijn blognaam is gewijzigd in http://rennie-stitchenbonsai.blogspot.nl. Tot blogs en beterschap.

Guusje, zei

Wat laat je veel moois zien. Heel veel beterschap.

KijkDaarIs zei

Wat een "snoeppig"quiltje is dit ook weer!!! van die lieve kleurtjes...en dan een beetje haken..plannetjes maken om te breien..ik hoop voor je dat je snel weer opknapt!!!!!
Beterschap!!!

Phebe and Jane zei

Ja, die gehaakte deken van Arno en Carlos vind ik ook geweldig.
Beterschap!
Marian

Cisca zei

arna begin je te klossen. Bij een rond kleedjekom je dan al klossend weer bij de beginspelden en dan haal je steeds 1 van de 2 draden door een beginlusje en knoopt dat af. Dat blijft dus altijd aan de achterkant te zien, daar kun je dus aan zien dat het kloskant is. Bijbijv. de fijne Vlaanderse kant (dus niet de grovere Brugse) kant, wordt er een stukje meer geklost en daarna "gelast", weer een andere methode.

Groetjes, Cisca

betty prins zei

@Cisca, wat weet je er veel van! Ik heb wel eens bij een demonstratie kantklossen staan kijken. Ik denk dat als je er mee bezig bent, het makkelijker is, dan wanneer je er over na gaan denken..groetjes Betty

Anoniem zei

Schattig quiltje is het geworden en veel beterschap hoor! Groetjes Wilma

Marjan zei

Wat een schattig quiltje heb je gemaakt! Ja leuk hè, dat boek van Arne en Carlos... Ik maak de bloemendeken in het klein, met een haaknaaldje van 1,5 mm en heel dun garen. Wordt een tafelkleedje, denk ik. Erg verslavend!

Anoniem zei

Dus jij bent ook al aan het breien en haken, heerlijk hé wat een fantastische hobby hebben we toch. Voor de wol kun je ook bij de Vlotte Knot kijken bij de Schellingwoubrug in Amsterdam, ze is niet alle dagen open, even op haar website kijken, heb er pas geleden ook Aade Long wol gekocht.
Anne Cevat

betty prins zei

Ha Anne, ik ga zeker kijken. Ik koop ook wol op de Ten Katemarkt (vlak bij het huis van de baby's..).
Goeie wol Phildar e.d. voor de helft van de prijs.. Iedere dag, beh. op maandag, open!!

lheurebleue zei

ik hoop dat je inmiddels weer beter bent. weer heel wat moois te zien hier!

josé zei

Wat een hoop moois komt er voorbij. Echt genieten bij jou altijd.

Succes met alles.Ik hoop dat je de wol gevonden hebt.

En je zal nu wel opgeknapt zijn.

Groetjes José Hoop je ooit nog eens ergens tegen te komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...