9 okt. 2013

een beetje druk...

Het is een beetje druk...
De dagen zijn vol met van alles en de weken vliegen voorbij. Een paar dagen waren wij in Amsterdam om voor de tweeling en hun zusje te zorgen. Dat was zo gezellig en omdat zij ook nog naar de crèche gingen, konden wij de stad onveilig maken..
Het Rijksmuseum stond al lang op het lijstje, wij konden er heerlijk rondstruinen. Het was helemaal niet druk (wij waren er wel vroeg..) en het was genieten. Vooral het gebouw, zoals dat hersteld is in oude glorie!
Er is zoveel te zien, reden om zeker nog terug te komen, maar de Nachtwacht moest natuurlijk wel bekeken worden!
Ook vonden wij tijd om de Hermitage te bezoeken, dat kan ik iedereen aanraden (tot 28 febr, 2014), wat een mooie tentoonstelling is daar nu! Bonnard, Gauguin en nog een aantal kunstenaars uit dezelfde periode.

Wat ook leuk was, dat in de museum winkel allerlei boeken van Karina Schaapman stonden en het hele muizen circus en de slaapkamer van de muizenprinsesjes stond opgesteld.
Voor Islay kocht ik het gouden boekje over de muisjes Sam en Julia, zij vond het prachtig en ik heb het tig keer voorgelezen. En op zaterdagochtend zijn wij tweetjes naar het echte grote muizenhuis op zoek gegaan in het Amsterdamse Bibliotheek.

9 opmerkingen:

Ineke M zei

mooi he het rijksmuseum kun je dagen in zoet brengen!
en die boekjes van de muizen ook!
hier ook favoriet bij de kleinkinderen
groet Ineke Marijnissen-van der Molen

Mon jardin en ik zei

Het Rijks staat boven aan mijn lijstje. Heerlijk om daar rond te lopen. Het muizenhuis is helemaal te gek. Al die details. Zo fantastisch.
Wat leuk dat je ook nog op de kleintjes mocht passen. Drukke maar heerlijke week. Rust nu maar een beetje uit.
Anje

Martine zei

Geweldig dat muizenhuis. Die in de OBA heb ik laatst bezocht , andere staat nu op het lijstje.

Saskia Smit zei

De muizen blijven leuk.

Evelyne zei

Heerlijk om eens in het rijksmuseum rond te lopen.
leuk hè het muizenhuis boek, ik heb het cadeau gedaan aan Juliette.

groetjes, Evelyne

Marjan zei

Goeie tip, die tentoonstelling in de Hermitage! Weergaloos hè, het muizenhuis...

Sonja Snijder zei

Goed om te horen dat je, als je vroeg gaat, zo naar binnen kunt in het rijksmuseum. Ik was bang voor lange wachttijden sinds de opening en had daarom een bezoek met dochters en schoondochter voor volgend jaar gepland. Misschien dat we dan deze winter nog eens kunnen gaan.

Guusje, zei

Wat een mooie dagen hebben jullie gehad het Rijksmuseum en de Hermitage. Ik heb ze beide op mijn lijstje gezet. Het muizenhuis wat leuk is dat toch.

lheurebleue zei

In juni hebben wij beide musea bezocht - en met de boot van de hermitage naar het rijksmuseum. heerlijk! ik wil zeker naar die nieuwe tentoonstelling.
en dat je het druk hebt, kan ik mij voorstellen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...