7 sep. 2013

hoezo applicatie...

Ik word een beetje kregel van mijzelf.
Nadat de antieke hexjesquilt in elkaar zat, dacht ik, okay, en nu gelijk verder met de volgende...
Maar zo werkt het blijkbaar niet; iedere dag probeerde ik ergens mee verder te gaan en hoe meer onaffe quilts er tevoorschijn kwamen, hoe tobberiger ik word...
Want ondertussen liggen er een paar prachtige patronen klaar om aan te beginnen, patronen met heel veel applicatiewerk zoals de LE en Stevie's Garden.
De lapjes, die ik hiervoor wil gebruiken, liggen her en der in de hoop dat ik aan het 'love' kompas begin of spontaan bloemen ga knippen.
Ineens zie ik mijn Phebe liggen, die gestrand is omdat er een grote rand vol applicatie gemaakt moest worden, om nog maar te zwijgen van die laatste Sarah Morell blokken vol broderie persé, die maar niet af komen...
Ziehier mijn probleem: een soort applicatie vrees of blokkade. Ik durf gewoon niet meer uit de losse hand te appliceren. Ik hoor over allerlei apparaatjes en soorten papier (freezer??) die je kan/moet gebruiken om mooie strakke applicatie's te krijgen. Terwijl ik echt een fan ben van de needleturn methode, maar ja dat wordt niet altijd zo strak...

Wat een getob, zul je zeggen, doe het gewoon op jouw manier, maar begin eindelijk gewoon ergens aan...
Of komt dit getob doordat ik mij maanden met hart en ziel aan de hexjes heb uitgeleverd en die top nu gewoon af is?? Het 'finished quilt/top syndrome', zou het dat zijn?

18 opmerkingen:

Saskia Smit zei

Ik snap het gevoel. En al die hulpmiddelen? Ik gebruik af en toe kopieerpapierwikkel. (Schijnt hetzelfde te werken als freezer. Wat ik trowens nog nooit heb kunnen vinden..)Maar alleen omdat ik te lui ben om alles af te tekenen en nog niet zo goed kan needleturnen. En strak? Zelfs met plakken kun je nog scheef en bobbelwerk krijgen hoor. Mijn beste recept: gewoon even lapjes aaien en sorteren. Eventueel een herhalingsrecept maar dan komt het gevoel vanzelf weer.

Tilly zei

Het gevoel is bekend Betty, denk dat je er even afstand van moet nemen en dan weer gewoon aan iets beginnen, Het helpt wel als je de quilts ergens ziet hangen, dan krijg je er weer zin in om af te maken. En het strakke applique, ziet er ook wel heel klinisch uit,het blijft wel handwerk. En de needle-turn methode is ook mijn favoriet.
Sterkte en nog een fijn weekend. groetjes

Kleine Vingers zei

Soms als je een quilt af hebt is het inderdaad even moeilijk om te beginnen met iets anders. En al die verschillende methodes voor applicatie...gewoon doen wat je het beste bevalt. De appliquick stokjes zijn fijn maar geef mij maar needleturn. Succes in ieder geval en de hexagon quilt ziet er prachtig uit.
Groetjes

Annelies zei

Ik heb de "apparaatjes" geprobeerd. Zijn makkelijk en van mooie kwaliteit. Toch heb ik ze niet gekocht, want ik werk het liefst uit de vrije hand.

GRANNY'S HOUSE zei

Ik vond appliqueren ook altijd een crime, maar het heeft mij nu te pakken en ik werk met en zonder apparaatjes en ook op tig verschillende manieren en dat maakt niets uit, als het er maar mooi opkomt.

Succes met proberen, want je kan het dat weet ik zeker.

Groetjes
Ines

Sis Voorn zei

Is dit evt. het moment om is de nieuwe apparaatjes bij een vriendin of tijdens een cursus te proberen ?
Want wij quiltsters moeten alles voelen... ;-)

Phebe and Jane zei

Hahaha, ik herken dat precies. Ik heb ook altijd last van het "finished quilt/top syndrome".
Mijn ervaring is: niks forceren, komt vanzelf weer goed.
Fijne zondag!

Marians Quiltblog zei

Tja, een applicatieblokkade. Mooi woord. Heb ik ook last van. Maar volgende week ga ik op workshop om het gereedschap te proberen.
Ben benieuwd.

Fijne dag,
Groet Marian

christine zei

geniet van wat he doet betty je hexxeb zijn prachtig, en de aplicatie,s komen ook van zelf goed ik zelf doe ook de needle turn kan het ng niet zo goed maar dat gedoe met papier en stokjes nee gewoon knippen en tekenen en naaien . het komt van zelf wel weer . komt tijd komt raad! .
fijne zondag

Anoniem zei

Leuk al die bovenstaande raadgevingen. Ik zelf kan je niets raden. Ben nog onervaren, maar je bent wel met hele mooie dingen bezig, dat wil ik wel gezegd hebben. Succes met wat het wordt.

Annemarie zei

Herkenbaar verhaal. Afgelopen periode heb ik veel geappliqueerd voor de mysterie en elke keer dat ik moet starten met een nieuwe opdracht moet ik een blokkade over. Heel stom maar het is een soort koud water vrees dat het niet gaat lukken. En altijd komt het goed! Ik werk gewoon met de needle turn methode en freezer paper. De nieuwe hulpmiddelen heb ik nog niet uitgeprobeerd. Groetjes, Annemarie

lheurebleue zei

haha!
is het niet in het Boek Prediker dat er staat: er is voor alles een tijd: een tijd om iets nieuws te beginnen en een tijd om quilts af te maken.

klara zei

Met de LE gewoon in het diepe springen en werken zoals je gewoon bent te doen. Ik ben een volkomen beginner in het quilten, het appliceren doe ik op mijn eigen manier en technisch gezien zal het wel niet allemaal kloppen, maar ik vind het gewoon zo leuk om te doen! En zo hoort het ook.

Ritainquiltland zei

De Apliquick methode is vooral makkelijk als je hele kleine stukjes moet appliceren. Maar doe het gewoon op de manier zoals je altijd doet, dan komt het wel in orde.

Evelyne zei

Heel herkenbaar, het is net als een boek dat je uit hebt en een nieuwe wilt beginnen, de keuze welke te nemen is moeilijk en je moet er zo inkomen .
Ik vind dat ook met een quilttop die af is, wat nu.......
Even afstand nemen en dan komt het wel weer.

Groetjes, Evelyne

Mon jardin en ik zei

Zou het niet gewoon toch het fijnste zijn om het op je eigen, vertrouwde manier te doen. Als je jezelf oplegt om het ,met eventuele hulpmiddelen, nog mooier te proberen maak je het jezelf alleen maar moeilijker.
Gewoon beginnen waar je op dit moment het meest voor voelt en dan weet ik zeker dat we binnenkort weer een fantastisch mooi stukje werk te zien krijgen.
Succes
Anje

Wilma zei

Ga jij maar lekker needle turnen hoor! dat heeft altijd z'n charme vind ik. Vooral als dat hetgene is waar je je fijn bij voelt!
Natuurlijk is het leuk en soms ook heel nuttig om wat nieuws te onderzoeken en daar je voordeel mee te doen. Maar ik zou zeggen, luister naar je hart en ga lekker genieten.
Groetjes
Wilma

Anoniem zei

Volgens mij moest je gewoon dat ongelooflijk leuke kaartje aan je lezers laten zien! Komisch.
Enne als je het even niet weet helpt het ook om de ramen te gaan lappen. Daarna is álles leuker, met of zonder apparaatjes. Na de zonnige periode komt nu de herfst en de winter met lekker lange avonden om aan het handwerken te gaan. Succes ermee het gaat je lukken. Je kán het. Liduine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...