12 nov. 2012

no pain, no jane....

Ik denk dat ik deze sticker boven mijn werktafel plak!
Een beetje stimulans kan ik wel gebruiken, vooral dat  'finished' klinkt erg goed. En van die 'pain' weet ik ondertussen heel wat af. Iedere ochtend begin ik met 4 blokjes te quilten en merk ik hoe stijf mijn handen zijn. Normaal merk ik daar niets zoveel van en al quiltend worden mijn handen wel weer losser, maar pijnlijk is het wel!
Ondertussen zijn er 42 blokjes klaar en zie ik nog een heel veld voor mij, dat nog gedaan moet worden. Toch houd niets mij tegen, zelfs niet dat ik geen quiltheld ben: mijn steekjes zijn echt niet allemaal erg regelmatig en klein!! Ik merk vooral dat als mijn gedachten afdwalen, mijn steken groter worden.... Dus met de nodige concentratie worden de 4 blokjes gequilt, met in gedachten "finished is better than perfect'!

18 opmerkingen:

Terray zei

Knap hoor, wat een doorzettingsvermogen. Maar straks wordt alle leed en pijn beloofd met een prachtige affe quilt.

Groetjes
Tertia

Guusje, zei

Wat goed elke dag vier blokjes, het gaat je lukken. Leuke sticker.

Gonny zei

Helemaal met de stelling eens!! Sterkete met het doorzetten (wel blijven doen, dan kan je straks genieten van je werk/hobby)

Lupineke zei

Oh jee, waarom zo streng voor jezelf? Handwerken doe je toch voor de lol, voor het plezier? Misschien is het wel iets te hoog gegrepen, die vier blokjes per dag, zou twee bijvoorbeeld niet beter zijn? Voorzichtig zijn hoor met jezelf, blessures zitten in een klein hoekje en dan ben je nog verder van huis!!

Annelies zei

Waarom ga je niet naar drie blokjes per dag ? Ik vind een schema heerlijk, maar dat weet je.

Martine zei

Voel met je mee. Ik krijg dooie vingers , dan moet ik weer met m'n handen wapperen om er weer wat gevoel in te krijgen.
En toch kan ik het niet laten om te handwerken.

Judith zei

Minder blokjes per dag, schema's helemaal loslaten? Suc6 in elkgeval, het ziet er mooi uit

KijkDaarIs zei

ohh..ik vind het al zo knap dat je je aan een schema kunt houden!!!
Je Jean is nu al zo mooi...wordt alleen maar mooier..ook al door al die gedachten die je er voor jezelf in quilt!!!
Ooit ..hoop ik Jean ook te kunnen quilten..;0))
Fijne avond

Lida zei

Voel met je mee, hier is zitten een noodzakelijk kwaad, maar ja kan moeilijk de hele dag rondlopen en dus worden er weinig steekjes gezet, maar de jouwe zien er prima uit en ik denk dat je straks een geweldige affo hebt! Groetjes en hou je taai!
Lida

christine zei

ik ben nog lang niet zover dat ik aan quilten kan denken. maar doe het rustig aan hoor geen blessure,s in de heets van de strijd. dat schema vindt ik wel erg knap van je datje het zo vol houdt petje af !
christine

Tilly zei

Dan doe je toch wat minder blokjes, of is dat geen optie? Jane wordt wel erg mooi zo. sterkte met de stijve vingers. groetjes

Anja.M zei

Knap hoor om zo'n quilt te maken.
Ik heb er bewondering voor zelf moet ik er niet aan denken hoe mooi dan ook.
succes met het quilten.
Quilt groetjes Anja.

Miranda zei

Wowie, met verbazing heb ik weer eindelijk lekker bij gelezen. Wat ben je toch een lekkere bezige bij! Jou Jane stikker...heerlijk herkenbaar...ik hoop in 2013 daar eindelijk eens een einde aan te maken. Nu eerst mijn Sinterklaasquilt afmaken! Groetjes van mij, Miranda

Evelyne zei

Ik lees hier en in de reacties dat ik niet de enige ben met stramme handen.
En... gedeelde smart is halve smart.
En... ook allemaal blijven we doorgaan en passen we het tempo een beetje aan. Wat je quilt betreft die zien er altijd fantastisch en inspirerend uit!!!

Lieve groetjes,
Evelyne

marcella zei

heel kinderachtig, maar ik had destijds een vakjesveld van 13 x 13 getekend en daar mochten dan iedere dag kruisjes in getekend worden voor elk gequilt blokje. Dan zie je wat meer van je vorderingen terug ;)
succes met de laatste loodjes, hij wordt vast prachtig ;)

Monica zei

Schitterende sticker! hoe vind je weer zo iets leuks, en och joh, met vier (of eentje minder) per dag kun je precies uitrekenen wanneer hij klaar is :-)

Marjan zei

Wat een goeie sticker! Doe je wel voorzichtig met jezelf: niks forceren, hoor! Hij kómt af... en hij wordt werkelijk schitterend...

lheurebleue zei

dus niet alleen wil mooi wil zijn moet pijn lijden maar ook wie mooi wil quilten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...