18 nov. 2012

bloemen voor Jane

Ik heb deze week alle goede adviezen van jullie opgevolgd en mijn Jane quiltschema iets losser gelaten.
Zo bleef er tijd over voor andere 'dingen' , zoals een boel bloemetjes, die nog steeds aan elkaar gezet moesten worden.
Dat lukte deze week gelukkig en ben ik maar een klein stukje verwijderd van een top die af is!! Er komt nog een rand met driehoekjes omheen en dan kan er gedubbeld en gequilt worden....
Of misschien gequilt laten worden?? Ik weet het nog niet, volgens mij ontwikkel ik een quiltvirus! Ik geniet er meer van dan ik voor mogelijk had gehouden. Vooral het tussen je handen houden van de quilt en het steeds zachter worden van de stoffen.
Jane voelt ook al heerlijk zacht aan, er zijn ondertussen 56 blokjes gequilt en ieder blokje is een feest van herkenning en soms verbazing....heb ik dit blokje gemaakt??....
Ja, dat komt ervan als je zo lang met een quilt bezig bent, dan vergeet je het getob met die piepkleine friemeltjes stof...

17 opmerkingen:

Grit zei

Wunderschön.
Liebe Grüße Grit

Nathalie zei

Oh Betty, deze bloemetjes staan ook op mijn 'voor ooit???' lijstje... vind ze prachtig! Gaat er niet erg veel stof in zitten??
Het wordt echt een beauty!!!!!!

betty prins zei

@Nathalie, nee dat valt best mee als je de stof aan de achterkant steeds weg knipt. Die stukjes kan je dan weer gebruiken voor het midden van de bloem.

Lida zei

Wat een prachtige bloementop! Die is het meer dan waard om voor te dringen! Jane wacht wel even hoor! Veel plezier met je steekjes, groetjes
Lida

Lupineke zei

Fijn dat je op deze wat minder strenge manier weer wat meer geniet, ook van andere dingen.. zoals de Floral Beauty! En wat wordt-ie prachtig!!! Als ik jouw foto's zie, val ik er meteen weer als een blok voor!! Mijn complimenten!!

Phebe and Jane zei

Ik vind je bloemenquilt ook heel mooi. Wat je beschrijft over het quilten herken ik precies. En ook het weer herontdekken van de kleine blokjes.
Groetjes,
Marian

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zijn die bloemen prachtig en Jane gaat nu ook makkelijker.

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Wat worden je bloemen toch prachtig en je jane mooi. Het moet zeker wel leuk blijven het quilten gewoon steeds doen waar je zin in hebt dan komen ze vanzelf een keer af.

Terray zei

Wat een schattige bloemenquilt wordt dat toch!! Heerlijk lief en zoet, daar houdt ik wel van :-)

En zo te zien komt het met je DJ ook wel goed hoor!

Groetjes
Tertia

Evelyne zei

O, wat prachtig is je bloemen quilt!
Ik ben niet zo goed in blokjes maken, dus ik vind dit zo ontzettend knap.
Wat een beauty!!!!!!

lieve groetjes, Evelyne

marcella zei

je bloemetjes worden ook al zo mooi!

Tilly zei

Je bloemenquilt ziet er prachtig uit, en Jane komt heus een keer af.
Veel plezier met je quilts.
groetjes

KijkDaarIs zei

Wat worden ze neiden toch mooi!!!!
ik zit op mijn handen...want ehhh...als ik dit zie ...wil ik ook ..*Ü*...
Fijne dag

Anja.M zei

Mooie bloemen top !
Quilt groetjes Anja.

Carin zei

Prachtige bloementop !!!!!
En mooi doorquiltwerk ... ik zie dat jij plakband gebruikt voor rechte lijnen. Weet je wat ook een makkelijke manier is (heb ik nu ook weer voor het raster doorquiltwerk gebruikt) ... je neemt zo'n modelleer staafje wat ze vaak bij kleien gebruiken, legt een liniaal op je werk en met het staafje glij je langs de liniaal die een soort streep in het stof drukt. Ik "teken" op deze manier een heel blok en dan quilten maar, echt handig.

Balsemien zei

Oh wat een prachtige top Betty! Ik vind het erg mooi worden. Heerlijk dat je je gepriegel vergeet als je aan het quilten bent met de DJ.

betty prins zei

@Carin, ik gebruik id tape voor de lijnen, maar jouw tip ga ik zeker uit proberen! Ben erg benieuwd of dat lukt, bedankt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...