8 feb. 2012

een beetje zielig...

Met een hoofd vol watten (en snot..) zit ik toch nog een beetje te scrollen op mijn laptop. Ik had voor vandaag heel veel plannen, maar er komt weinig uit mijn handen. De laatste rand van mijn antieke ligt klaar om aangenaaid te worden. Ik heb nog wat driehoekjes uit mijn echte antieke stofjes geknipt om erin te verwerken.
Die stofjes komen uit een heel oude quilt, die gerestaureerd is door de tante van een vriendin. Van haar kreeg ik, wat zij had overgehouden na de reparatie's.  De lapjes hierboven heb ik ontzien hoor, die waren nog te mooi om de schaar in te zetten. Het idee alleen al, deze lapjes zijn zo oud al!
Uit andere antieke lapjes uit de Provence zijn ook driehoekjes geknipt.  Die verkeerde in slechter staat, heel veel gaatjes zaten erin, maar ook de rijgdraden van de jurk of rok, die er ooit van gemaakt was. Raden jullie welke driehoekjes dat zijn?
Voorlopig komt er niet veel uit mijn handen, terwijl het water uit mijn neus loopt, zit ik afwezig in oude Quiltmania's te bladeren....

25 opmerkingen:

neeftje zei

Beterschap!

Lida zei

Voel helemaal met je mee, terwijl ik jouw logje lees al twee keer geniesd en zit met een zakdoek onder mijn neus! Maar ik heb wel wat steekjes gedaan op vilt, geen zin in lapjes en naaimachines etc. gewoon simpele dingen gaan nog net goed! LOL! Hou je taai, snif,
Lida

Annelies zei

Doe rustig aan en heel veel beterschap !

Supergoof zei

Hoi snottebel, heel veel beterschap!
Blader maar lekker, daar is het gewoon nu het moment voor,... en alles wat je mooi vindt, wordt toch opgeslagen in je wattenkoppie, voor ooit, echt waar!
:o)

Monica zei

Oei, het heeft toch doorgezet, jammer. Je antieke stofjes zijn om bij de kwijlen zo mooi! als je maar lang genoeg hiervan geniet knap je misschien snel weer op. Beterschap

marcella zei

je hebt het wel gedeeld hoor, met mij :) Ik zit ook te snotteren vandaag, met rode oogjes en waterige blik..geeft niet, het was super gezellig gisteren
Dik genieten, die prachtige antieke van jou...misschien toch plan B met mijn mooie verjaardagskoffertje maken.
groetjes, Marcella

mieke zei

Mooie lapjes zijn het.
Beterschap.

@nke zei

Ik stuur je hierbij een virtueel sinaasappeltje voor die broodnodige pitamientjes!

Phebe and Jane zei

Beterschap. Geniet maar lekker van de oude quiltmania's.
Groetjes,
Marian

GRANNY'S HOUSE zei

Beterschap en goed uitzieken.

Groetjes
Ines

betty prins zei

@Marcella, och arme, jij ook al! Uitzieken maar, er zit niets anders op en dromen over mooie stofjes....

betty prins zei

@Supergoof, ik heb nu een stapel Quiltmania's met stickertjes ertussen......

Guusje, zei

Heel veel beterschap, wat vervelend en bladeren in Quitmania's is heerlijk je komt steeds een mooier patroon tegen, tenminste dat vind ik altijd en je Antieke wat wordt hij mooi.

lheurebleue zei

beterschap!
je bent de laatste tijd zo driftig bezig geweest dat het misschien goed is wat gas terug te nemen ...

Supergoof zei

Ik wist het wel,...
;o)

Lupineke zei

Mooi, die oude stofjes, die hebben ziel... als je ze dan weer opnieuw kan gebruiken geeft dat toch een heel ander gevoel dan nieuwe stofjes uit de winkel! Enne, beterschap!!

Wieke van Keulen zei

Beterschap, Betty en wat een prachtige lapjes laat je hier zien. Ik zou daar ook niet goed in kunnen knippen. Je Phebe is ook al weer zo mooi. Je gaat wel hard, ondanks al het gesnotter. Groeten uit Haarlem.

Tilly zei

Beterschap toegewenst. groetjes

josé zei

Betty beterschap doe maar rustig aan. Er komt van zelf wel weer van alles uit jouw handen.

Ideeën heb je genoeg !!


Liefs José

Johanna Zweden zei

Beterschap,

Miranda zei

kuch,kuch...hier zit het nu in de keel. Maar ja wat wil je met diit soort temperaturen en toch steeds de hond uitlaten....Het verplaatst zich ook steeds niet?
Enne zijn het de linksboven en rechtsonder hoek blokjes misschien? Beterschap snottemieke!

Marjan zei

Ooh, die antieke lapjes: schitterend...
Ik hoop dat het inmiddels wat beter met je gaat, Betty!
Groeten,
Marjan

Corrie zei

h bah Betty, wat een malaise, je voelt je vreselijk dan, zo glam! Nog altijd een prachtig woord afkomstig van een kleinzoon van Carmiggelt, heb ik alltijd onthouden "Opa ik voel me zo glam!" zei hij en zo voel jij je nu ook denk ik.
Prachtig die oude stofjes Betty.

sylvia zei

beterschap!!! En dan komt de zin om wat te doen ook echt weer terug!!
groetjes, Sylvia

betty prins zei

@Miranda, bijna goed..., het zijn de onderste 2 'donkere' driehoeken, in het midden!
Het is ook wel lastig, met al die mooie replica stofjes die er gemaakt worden. Maar dit zijn echte oude. De linker, denk ik, uit de 50/60e jaren, het donkerder stofjes is nog veel ouder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...