16 nov. 2011

poppenhuizen

Na ons bezoek aan Scheveningen (zie vorige logje), busden wij richting Gemeente Museum, voor de tentoonstelling over poppenhuizen en alles wat je daar zoal bij kunt bedenken. Dit was echt 'met je neus in de boter' vallen, een schitterende tentoonstelling, die nog maar net geopend was.

Stel je voor: zalen vol antieke poppenhuizen, heel grote, alles wat je maar op miniatuur gebied kan bedenken en de prachtigste oude poppen. ...
Op de inrichting van die grote, grachtenpanden (de pronkhuizen) raak je niet uitgekeken.
De foto van het antieke sitsen quiltje op het poppenbed is jammerlijk mislukt, want overal staan grote glazen panelen voor. Maar een paar foto's van de poppen, die ikzelf (nog steeds) graag zou willen hebben, met houten kopjes en folkloristische kostuums zijn wel gelukt.
Op deze expositie raak je niet uitgekeken, gelukkig blijft hij tot februari 2012, want ik ga zeker terug en dan met een klein meisje. Daar kan ik mij nu al op verheugen, voorlopig kocht dit boekje voor haar.
Onze 'girls day out' was zeer geslaagd, plannen voor een volgende zijn al gemaakt!
Ja meisjes, wat zouden wij zijn zonder vriendinnen!

10 opmerkingen:

Monica zei

Och wat schitterend en leuk dat zulke huizen bewaard zijn gebleven, om bij weg te kwijlen he, ja natuurlijk is dit een eldorado, en niet alleen voor kleine meisjes, maar ook voor de grote :-)

Lida zei

Staat hier ook op de agenda, maar eerst moet ik weer wat beter kunnen lopen en dan ga ik er zeker van genieten en inspiratie opdoen! Je maakt mij al helemaal lekker, groetjes
Lida

Annemarie zei

Oh dat is leuk! Bedankt voor de tip! Poppenhuizen zijn altijd erg leuk om te bewonderen. Ik ga zeker binnenkort een keer het gemeentemuseum in Den Haag bezoeken. Groetjes, Annemarie

marcella zei

dat is een leuke uitgaanstip voor mij, ik wist hier niets van...leuk!

Wieke van Keulen zei

Prachtig Betty, leuke tip voor januari. Dank je!

Maria Heijer zei

Toevallig van de week op de tv gezien. Ik ga er beslist een keer naar toe als eigenaar van poppenhuizen. Lijkt mij erg leuk!!!!!!!
Groetjes Maria

Willy zei

Wat lijkt me dit ook een mooie tentoonstelling. Leuk dat je er nog een keer naartoe gaat met je kleindochter.
Groetjes

not so zen -quilts in Paris zei

Oh wat een bofferd..........

berthi zei

Dit moet gewoon een prachtige tentoonstelling zijn! Ik hoop een kijkje te kunnen gaan nemen!

lheurebleue zei

met de girls uitgaan is leuk, maar met een klein meisje naar die poppenhuizen gaan kijken is natuurlijk helemaal een plezier!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...