18 sep. 2011

de plank is vol...

De plank met quiltboeken is propvol. Er zijn ook zoveel mooie, leuke en inspirerende boeken te koop.... Mijn laatste aanwinst is hèt basisboek voor de Baltimore's en alleen al het erin bladeren is heerlijk. Dagdromend dat ik tijd genoeg vind om, als is het maar aan één blokje, te beginnen.

Het appliceren vind ik steeds leuker worden, voor mijn Sarah Morrell quilt (in wording) moet dat ook veelvuldig gebeuren en het gaat steeds beter. Nu ligt Saartje nog wel in ruste, of beter, zij hangt in ruste op mijn atelier muur, wachtend tot andere 'quiltgektes' uitgewoed zijn en ik weer tijd voor haar vind.
Dat zij daar hangt is fijn, want dan vergeet ik niet dat er nog een blok of 20 gemaakt moet worden.  Maar er is geen haast bij, mijn voornemen om pas verder te gaan als ik weer inspiratie heb, geeft rust. Tenslotte doe ik het voor mijn eigen plezier; het maken van deze quilt is het allerleukste en het eindresultaat is een mooie bijkomstigheid.....
O,ja, waar ik nieuwsgierig naar ben is welk quilt boek jullie als laatste hebben aangeschaft of welk je mij echt kan aanraden.

14 opmerkingen:

lheurebleue zei

tja, mijn planken zijn ook vol. maar dan is er toch weer dat boek waar zoveel leuke dingen in staan ...

miranda zei

mijn laatste aanwinst is een zusje van deze schrijfster: Beloverd Baltimore album quilts...en net als jou ben ik in de ban van appliceren!

Guusje, zei

Het laatste quiltboek wat ik heb gekocht is ook die je nu laat zien. Ik wilde ook iets meer weten van appliceren en eens kijken of ik het allemaal wel goed deed in voorbereiding op jawel Morell. Voor de broderie perse heb ik me opgegeven gewoon ook om zeker te weten dat ik het goed doe dus dat wordt nog wat. Maar wat een mooi boek is dit toch he. En na de quilts van Ellen in Veldhoven gezien te hebben weet ik zeker dat het een kunst is die waren zo mooi.

Willy zei

Mijn laatste quiltboek bracht ik mee uit Zweden, "Old Swedish Quilts" van Asa Wetrre, dat was in juni, maar na die tijd ook nog 2 borduurboeken en 1 breiboek gekocht.
Nu ben ik dus aan het kijken waar er nog een kast past.

Phebe and Jane zei

Oh ja ik heb ook zoveel/teveel boeken. Maar het blijft leuk om erin te bladeren. De laatste boeken die ik gekocht heb zijn van The classic American Quilt Collection. Ik heb Amish en baskets gekocht. Tweedehands bij amazon.co.uk. Verder heb ik het nieuwste boek van Blackbird Designs besteld. A schoolgirl's work. Maar dat heb ik nog niet binnen. Jouw boek ziet er ook heel leuk uit.
Groeten,
Marian

betty prins zei

@Miranda en Guusje, volgens mij steken wij elkaar ook gewoon aan....
@Willy, dat lijkt mij ook een prachtig boek, ik zag het al ergens, waar ook de oude quilts hingen, zo mooi!
@Marian, Ik koop ook soms bij amazon, 2 hands, lekker voordelig, alleen de verzendkosten zijn dan weer zo raar hoog. Naar dat boek van Blackbird Design lijkt mij ook mooi, ik heb wel al een aantal andere van Barb en Alma (van de mandjesquilt).

Marianne zei

Dat zijn er eigelijk twee. Ik weet niet of je die mooi vindt. Ik vind die van Cathedral Windows wel erg mooi. Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden nog waren.

Hearts & Tulips
http://www.bookdepository.co.uk/book/9781574329742/Hearts-and-Tulips

Cathedral Window Quilts
http://www.bookdepository.com/book/9780715327135/Cathedral-Window-Quilts

Sarah zei

heb je terug gevonden :)

zeer mooie blog heb je, ik volg je

Mvg Sarah

Lida zei

Mijn laatste quiltboek was het boek van Yoko Saito geïnspireerd door haar bezoek aan Zweden. Ook een geweldig boek als je van applicatie houdt. Dit lijkt mij ook een gaaf boek, maar mijn plank is dus ook helemaal vol en er liggen al boeken dwars op! Veel plezier met wat je ook doet, groetjes
Lida

lia zei

Mijn mooiste quiltboek kocht ik begin dit jaar The fabric of Society van Annette Gero,tevens ook het duurste boek dat ik ooit kocht maar zo de moeite waard.De geschiedenis van Australische quilts tot 1960,met patronen dus ook nog een doe-boek.
Groetjes Lia

betty prins zei

@allemaal dank voor de (voor mij) nieuwe titels, heerlijk toch, al die boeken.....
@Lia, ik heb toevallig ook 2 quiltboeken over Australische quilts in huis (via Quiltersgilde), ik ben ook erg nieuwsgierig naar jouw boek!
@Lida, ik zie dat boek van jou ook soms voorbij komen, lijkt mij prachtig.
@Marianne, ik ga even googelen naar jouw titels, ben erg benieuwd.

Anoniem zei

Mijn laatste quiltboek kocht ik afgelopen weekend in St. Marie aux Mines (het was zó gaaf). Als ik ooit weer kom bloggen zal ik het showen....;o))
Maar het boek wat jij hier laat zien is ook een van m'n laatste biebaankopen!
Groetjes van (een nog altijd blogloze) Joyce

Anoniem zei

betty mijn laatste boek is ook beloved baltimore album quilt van Elly stienkiewicz,s maar een beetje tehoog gegrepen voor mij wilde iets eenoudiger patronen lol.
ook had ik laats 2 boeken kocht bij een witte boekhandel kaffe fasset en van wild van quilt beide voor een spot prijsje . heerlijk si dat.

christine A

betty prins zei

@Joyce, maak mij niet zo nieuwsgierig, welk boek....en dat het heerlijk was in ST Marie aux M geloof ik graag!
@Christine, ik shop ook graag bij de Slegte, toch altijd iets goedkoper!
Ik kijk ook alleen nog maar in het Baltimore boek, eerst moed en tijd verzamelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...